Opskrifter til konditori Søde brød

Wienerbrød med marcipan og kirsebær

ingredienser

Kirsebærindlæg

  • 80 stk. á 20 g
  • 1 000 g kirsebærpuré
  • 120 g citronsaft
  • 150 g glucose
  • 75 g Trimoline
  • 20 g pektin
  • 300 g muscovadosukker

Mørdej

  • 1 st. à 3 200 g
  • 500 g sukker
  • 1 000 g smør
  • 75 g æggeblommer
  • 125 g friske æg
  • 1 500 g hvedemel

Borgmestermasse

  • 20 st. à 25 g
  • 166 g Odense marcipan konditormasse
  • 166 g muscovadosukker
  • 166 g smør

Wienerdej

  • 20 st. à 115 g
  • 910 g koldt hvedemel
  • 354 g sødmælk
  • 174 g friske æg
  • 71 g gær
  • 43 g sukker
  • 6 g salt
  • 818 g smør til indrulning

Fremgangsmåde

Kirsebærindlæg

Kirsebærsaft, citronsaft, glukose, trimoline og 200 g af sukkeret koges op. Pektin blandes med 100g sukker og kommes i saften og koges igennem 2 min. Indlægget støbes i halvkugleforme på 2 cm Ø og indfryses, det poppes ud og samles til en kugle.

Mørdej

Smør og sukker røres ensartet med dejkrog. Tilsæt hvedemel, æg og æggeblommer og kør dejen sammen til den kun lige er ensartet. Dejen kommes på køl og kan ligge og har holdbarhed i en uge. Dejen tages fra køl og rulles til 3 mm på rullebord og kommes i forme, som måler 8 cm Ø. De kommes på frost for at holde dem skarpe.

Borgmestermasse

Konditormasse og muscovadosukker røres ensartet med spartel, smørret tilsættes lidt efter lidt til massen er ensartet. Der fordeles 25 g masse på mørdejsbunden.

Wienerdej

Alle ingredienser blandes med dejkrog 4 min. ved langsom hastighed.
Smørret pakkes ind og dejen rulles 3x3 på rullebord. Dejen hviler tildækket på frost i 30 min.. Efter endt hviletid rulles dejen til 4,5 mm på rullebord. Dejen inddeles med sporehjulet på 12 cm på den ene led, og 6 cm på den anden led. På det smalle led af stykkerne inddeles det, så man får 3 strimler til 3 flet, og skær ikke hele vejen gennem stykket, da det hjælper på at holde dejen samlet. Flet stykkerne og læg en kugle med kirsebær på og rul den op. Det sættes oven på mørdejsbund med borgmestermasse og raskes i 60-75 min. Det bages 13-15 min, ved indsætning 220°C og ned på 200°C under bagning.