2-3 stk.

ingredienser

Dej 1

  • 150 ml vand
  • 25 g hvedesurdej
  • 150 g hvedemel

Dej 2

  • 3 g gær
  • 150 ml vand
  • 40 g Dansukker Lys Sirup
  • 360 g hvedemel med ekstra højt glutenindhold
  • 8 g salt

Fremgangsmåde

Dej 1

Opvarm vandet til 20 °C, og hæld det op i en skål. Tilsæt surdejen, og pisk, til den er blandet med vandet. Ælt melet ind i dejen. Dæk skålen med plastfilm, og lad dejen hæve i 4-6 timer eller i køleskabet natten over.

Dej 2

  1. Hæld vandet i en skål. Smuldr gæren ned i vandet, og rør, indtil den er opløst. Tilsæt sirup, dej 1 og hvedemel, og ælt dejen grundigt igennem i 15 minutter. Æltes dejen i en foodprocessor, skal denne køre på lav hastighed. Tilsæt saltet, og ælt dejen grundigt igennem ved høj hastighed i 5 minutter. Læg dejen i en olieret plastikskål med låg, og lad den hvile i 2 1/2 time.

  2. Hæld dejen ud på bordet, og del den i to-tre stykker. Lad stykkerne hvile under et klæde i 15 minutter.

  3. Form dejen til baguetter. Dejen er meget løs, så den kan let trækkes ud til lange brød, der lægges på et stykke bagepapir. Træk papiret op på begge sider af baguetterne, så de hæver opad og ikke ud til siderne. Lad baguetterne hæve i 1 1/2 time.

  4. Sæt ovnen på 250 °C, og sæt en plade i. Træk bagepladepapiret med baguetterne over på den varme plade, og sæt dem ind i ovnen. Hæld en halv deciliter koldt vand ind i ovnen. Luk ovndøren hurtigt. Efter 5 minutter sænkes temperaturen til 200 °C. Efter yderligere 10 minutter åbnes ovndøren for at lufte ovnen. Gentages efter yderligere 10 minutter. Baguetterne bages i alt i 30 minutter. Lad dem køle af på en rist.

  5. Baguetterne kan smages til med 1-2 fed revet hvidløg.