Opskrifter til storkøkken • Tærter og lagkager
Chokoladetærte med italiensk marengs
ingredienser
Bund
- 50 g smør
- 10 stk. Digestive-kiks
- 40 g Dansukker Brun Farin
Chokoladecreme
- 150 ml piskefløde
- 90 g Dansukker Rørsukker
- 95 g Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
- 3 æggeblommer
- 150 g mørk chokolade
- 90 g blødt smør
- En knivspids salt
Italiensk marengs
- 2 æggehvider
- 210 g Dansukker Sukker
- 100 ml vand
- Skallen af 1/2 citron, gerne usprøjtet
Fremgangsmåde
Smelt smørret, og blend det sammen med digestivekiks og brun farin. Tryk blandingen ud i bunden af en rund springform, ca. 18 cm i diameter.
Varm piskefløde, rørsukker og muscovadorørsukker op i en kasserolle. Stil til side.
Pisk æggeblommerne let i en skål. Tilsæt flødeblandingen under piskning, og hæld derefter det hele tilbage i kasserollen. Opvarm til ca. 85 grader.
Hak chokoladen fint, og kom det i flødeblandingen. Rør til en jævn blanding, og tilsæt derefter smørret lidt ad gangen. Kom en knivspids salt i til sidst. Rør, til massen er jævn.
Hæld chokoladecremen ud i bunden, og lad det stivne i køleskab i ca. 2-3 timer.
Pisk æggehviderne til et fast skum. Lad sukker, vand og citronskal koge op til 120 grader i en tykbundet kasserolle. Hæld sukkerlagen i æggehvideskummet i en tynd stråle under piskning. Pisk, indtil marengsen er kølet af.
Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle efter eget valg, og sprøjt ud på chokoladetærten. Brænd marengsen med en gasbrænder, og server tærten.