Opskrifter til storkøkken Tærter og lagkager

Chokoladetærte med italiensk marengs

Chokoladetærte med italiensk marengs
10-12 portioner

ingredienser

Bund

  • 50 g smør
  • 10 stk. Digestive-kiks
  • 40 g Dansukker Brun Farin

Chokoladecreme

  • 150 ml piskefløde
  • 90 g Dansukker Rørsukker
  • 95 g Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • 3 æggeblommer
  • 150 g mørk chokolade
  • 90 g blødt smør
  • En knivspids salt

Italiensk marengs

  • 2 æggehvider
  • 210 g Dansukker Sukker
  • 100 ml vand
  • Skallen af 1/2 citron, gerne usprøjtet

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret, og blend det sammen med digestivekiks og brun farin. Tryk blandingen ud i bunden af en rund springform, ca. 18 cm i diameter.

  2. Varm piskefløde, rørsukker og muscovadorørsukker op i en kasserolle. Stil til side.

  3. Pisk æggeblommerne let i en skål. Tilsæt flødeblandingen under piskning, og hæld derefter det hele tilbage i kasserollen. Opvarm til ca. 85 grader.

  4. Hak chokoladen fint, og kom det i flødeblandingen. Rør til en jævn blanding, og tilsæt derefter smørret lidt ad gangen. Kom en knivspids salt i til sidst. Rør, til massen er jævn.

  5. Hæld chokoladecremen ud i bunden, og lad det stivne i køleskab i ca. 2-3 timer.

  6. Pisk æggehviderne til et fast skum. Lad sukker, vand og citronskal koge op til 120 grader i en tykbundet kasserolle. Hæld sukkerlagen i æggehvideskummet i en tynd stråle under piskning. Pisk, indtil marengsen er kølet af.

  7. Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle efter eget valg, og sprøjt ud på chokoladetærten. Brænd marengsen med en gasbrænder, og server tærten.