Opskrifter til storkøkken Småkager

Småkager med citron og birkes

Ca. 50 stk.

ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 270 g Dansukker Bagesukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 100 ml rapsolie
  • 5 g hjortetaksalt
  • 240 g hvedemel
  • Skallen af 1 usprøjtet citron
  • 12 g birkes, sorte

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 150 grader.

  2. Rør smør, sukker og vaniljesukker til en smidig blanding. Tilsæt olie, lidt ad gangen.

  3. Bland hjortetaksaltet med lidt af melet, og rør det ned i resten af blandingen. Tilsæt resten af melet, og arbejd det sammen til en smidig dej.

  4. Riv citronskal i, og tilsæt birkes. Bland godt.

  5. Del dejen i to dele, som rulles ud til to stænger. Skær i 50 stykker, der formes til kugler. Læg kuglerne på et stykke bagepapir. Tryk dem flade med hænderne.

  6. Bages midt i ovnen i 20 minutter.