Opskrifter til storkøkken Kager

Sommerkage med brombærcreme og chokolade

Ca. 30 stk.

ingredienser

Kage

  • 200 g marcipan
  • 2 æggehvider
  • 75 g Dansukker Brun Farin

Smørcreme

  • 75-90 g brombærpuré (ca. 200 g brombær)
  • 1 æggeblomme
  • 180 g Dansukker Flormelis
  • 200 g blødt smør

Topping

  • 200 g hvid eller mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180°C.

  2. Riv marcipanen på et rivejern, og pisk det sammen med æggehvider og brun farin i en skål.

  3. Fordel blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, ca. 20 x 30 cm.

  4. Bag i den nederste del af ovnen i 10-12 minutter, afhængigt af hvor sej bunden skal være. Kortere tid giver sejere bund. Køl af.

  5. Lav smørcremen. Varm brombærrene op i en gryde under omrøring, og sigt derefter kernerne fra, så der kun er brombærpuré tilbage i en skål. Køl puréen af.

  6. Pisk æggeblomme og flormelis sammen i en skål. Kom det bløde smør i lidt ad gangen, og pisk i ca. 10 minutter. Tilsæt brombærpuréen og pisk, til blandingen er jævn og luftig. Lad blandingen stå i køleskab i 20 minutter.

  7. Fordel smørcremen jævnt ud på bunden. Stil i fryseren, og smelt chokoladen over vandbad.

  8. Fordel chokoladen over smørcremen, og stil det i køleskabet. Skær kagen i mindre stykker inden servering.