Opskrifter til storkøkken • Kager
Sommerkage med brombærcreme og chokolade
ingredienser
Kage
- 200 g marcipan
- 2 æggehvider
- 75 g Dansukker Brun Farin
Smørcreme
- 75-90 g brombærpuré (ca. 200 g brombær)
- 1 æggeblomme
- 180 g Dansukker Flormelis
- 200 g blødt smør
Topping
- 200 g hvid eller mørk chokolade
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C.
Riv marcipanen på et rivejern, og pisk det sammen med æggehvider og brun farin i en skål.
Fordel blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, ca. 20 x 30 cm.
Bag i den nederste del af ovnen i 10-12 minutter, afhængigt af hvor sej bunden skal være. Kortere tid giver sejere bund. Køl af.
Lav smørcremen. Varm brombærrene op i en gryde under omrøring, og sigt derefter kernerne fra, så der kun er brombærpuré tilbage i en skål. Køl puréen af.
Pisk æggeblomme og flormelis sammen i en skål. Kom det bløde smør i lidt ad gangen, og pisk i ca. 10 minutter. Tilsæt brombærpuréen og pisk, til blandingen er jævn og luftig. Lad blandingen stå i køleskab i 20 minutter.
Fordel smørcremen jævnt ud på bunden. Stil i fryseren, og smelt chokoladen over vandbad.
Fordel chokoladen over smørcremen, og stil det i køleskabet. Skær kagen i mindre stykker inden servering.